Sunday, July 24, 2011

Otsasein

2010 aastal mõtlesime, et peaks hakkama oma ostetud pesa sellisesse korda seadma et sinna oleks võimalik pensionipäevadeks sisse kolida. Minu pensionipäevad peaks kõikide eelduste kohaselt algama 12 aasta pärast, elinal on selleks momendiks jäänud veel 20 aastat tööd teha.

Igatahes selleks, et meie unistus läheks täide, on vaja natuke raha ja aega (noh need on ju põhimõtteliselt üks ja sama) kulutada. Kaks olulist asja oleks vaja ära teha, need on seinad ja vundament. Kuna iga endast lugupidav inimene hakkab maja ehitama vundamendist, siis loomulikult alustasin mina seinast, kuigi ka vundament tahaks lappimist. Jällegi pole ju pappi kellelgi kotika kaasas, tuleb asi ette võtta just nii hoogsalt, kui võimalused on. Meie võimalused on umbes üks sein aastas, kui tahta ka veel normaalselt inimese kombel elada. Pealegi on meil pisiperet tulemas, seega ei saa need võimalused kuigi suured olla.

Lõunapoolse otsaseina remont algas siis 2010 suve alguses kui otsustasime alumise palgirea ära vahetada. Sellest sai ka selline fotoseeria tehtud.

















Noh, ehitaja ma pole:), aga mädanenud kohad sai välja võetud.

Sellisena jäi ta talve ootama, kuigi algne plaan oli sein ära katta vähemalt tuuletõkkeplaadiga.
2011 sai asja vaikselt edasi tehtud.














Kõigil oli protsessis oma osa.

 Juss näiteks oli vahest tola eest.
Lauad tegime ühe korra üle tumeda tõrvaõliga ja siis teise korra heledaga ka. Kolme nelja aasta pärast peaks uuesti tegema.

Kuivatamine käis käepäraste vahenditega ja palvetades, et vihma ei hakkaks sadama. 





 Lõpuks oli aeg tööga pihta hakata.

 Need neli rida sai tegelikult korraks uuesti maha võetud, kuna reikad polnud päris hästi rihitud.









Selle pulgal redeli kõrval oli oma ülesanne, ta oli mulle kolmanda käe eest.

Veel viimased lauad nii asetatud, et vesi kenasti mööda seina alla jookseks.




Vahest tundub, et see laps küll meie oma pole, nii edev ja omamoodi on ta.
Selline on lõpptulemus. Üks sein tehtud, neli veel. Enne aga on vaja see tagumine vundamendinurk korda teha, mis sellel pildil all paremas nurgas paistab.

No comments:

Post a Comment