Thursday, December 29, 2016

Akende vahetus


Kuna naabrimees hakkas suure hooga maja remontima, siis tekkis ka meil idee, et võiks maja kallal nokitseda veidi. Mõeldud tehtud.

Võtsime ette ja tellisime facebooki kontakti kaudu majale kõik uued aknad. Kõik on täis puit, seesmine raam pakettklaas ja välimine tavaline aken. Nüüd võib minna ja äkki ka talvisel ajal veidi ekstreemi teha ning mõni öö Simmil veeta. Vaatame, kuidas teised ideega kaasa tulevad.

Paar pilti ka:



Järgmisena tuleb voodrit värskendada ja ahi sisse ehitada. Veski raamat abiks ning peaks hakkama saama :)


Saun

Igal aastal peaks ikka ühe postituse tegema. Tegelikult võiks ju ka tihedamini, kuid kui ma pesnionile jään, küll ma siis kirjutan iga päev midagi, mida keegi lugeda ei viitsi.

Igatahes sain kihlveo pähe, kuna aeg kulgeb enneolematu ja staatilise kiirusega ja mul ei õnnestunud viie aastaga sauna valmis ehitada. Oli küll plaan ekspresskorras teha, aga kahjuks ei tulnud välja. Enne tõsist tööd oli muidugi vaja käia ka tiir Itaalias ära.


Aga lõpuks siis sai asi ette võetud. Selle koha asemel oli veel varemalt suur konnatatra peenar ja vana sauna või lauda moodi asja vare.
Kogu kupatus oli vaja eelnevalt ära koristada ja plats nö siledaks lükata. Selline peenra tunne tekkis. 
Ja nagu juutuubist näha, siis tuli ehitamine alustada mahamärkimisest.
 Kuna konnatatar on äärmiselt invasiivne võõrliik, siis oli vaja midagi, mis selle eemal hoiab.
 Alati saab aluspalgi nurgatapid paremini teha :)
 3x5 m

Killustik ikka selleks, et konnatatar mõtleks kaks korda enne oma võrsete väljaajamist.
  Keegi ütles, et kuidagi hõre.


 Sarikatele ikka ka pärg külge.
Räägitakse, et laastukatusele pole kilet alla vaja, aga kuna soov oli tegutseda ka sisetöödel ja laastu nii kiiresti ei saanud, siis mõtlesime, et on hea mõte. Hiljem saab selle ilusti ära peita.

Abimehi ka mõne pildi peal.








Laastukatuse löömine on selline kõige lihtsam töö, enamuse aja võtab rihtimine ja igasuguste lattide panek, et read enamvähem sirged tuleksid.






 Selle asja peal oli hea istuda, aga säärelihased olid kanged ikka pärast.


Tadumise osa katusega sai ka eelmisel aastal algust tehtud, kuid siis läksid asjatoimetused nii tihedaks, et tuli korraks paus sisse jätta ning jätkata juba järgmisel suvel.

 Tähelepanelik vaataja eristab eesruumi, pesuruumi ja lava. Korstnapits on veel ladumata. Naabrimees lubas mulle 60 punast tellist korstna lõpetamiseks.

 Aksessuaarid ka külge ja teisel naabrimehel veidi parem vaade.


Selline on siis olukord praegu. Uus tärmin on 2017 suvi. Loodame et ei ole vaja edasi lükata:)