Sunday, October 21, 2012

Liivakast (sandbox)

Sel suvel sai lõpuks ette võetud uue liivaksi ehitus. Mõeldud, tehtud. Kasutasime kuuri neid palke, mis polnud mädanenud (enamasti sarikad) ja tõmbasime tõrvaõliga üle. Eelmisest liivakastist hakkas rohi läbi kasvama, uuele lisasime ka selle kile, mis peenardele alla pannakse. Juss ise aitas ka liiva ühest kastist teise tõsta. Eesti vanasõna ütleb, et vanasse kavu ei tohi enne uue valmimist sülitada. Pildirida näitab, mis sellest välja tuli. Esimesel pildil töödejuhataja.














Elina´s intent was to build a new sandbox for kids. We used material from the shed, which was available, principally old rafters. And then we covered wood with tar-oil (?i´m not sure if it´s the right word). On the first picture is director:)

Saturday, October 20, 2012

Kuuri taastamine (shed restore)

Sel aastal sai ette võetud kaks peamist asja: kuur, kuhu saaks erinevat traga korjama hakata ja vihma eest peitu panema ja maja vundament, mis ühest nurgast on sisse (loe keldrisse) vajunud. Edasi väike pildirida kuuri eelmisest seisundist, lagunemisest, lammutamisest ja siis uuest hingamisest ja loodetavasti varsti ka katusest. Esimesed kaks pilti on sellest kuurist, mis veel lume raskuse all sisse polnud langenud.

 English. This is story of our shed which was quite nica building when we bought it, but heavy snow destroyed the roof and series of pictures shows how we are trying to restore it. Target was save as much as possible old, but it didn´t work out that way always. Finally, after 2 years planning we put rasters on and now there are already  sarkings as well. Covering material is still missing.





























































 

See viimane pilt on tehtud mu telefoniga ja pole seetõttu kuigi kvaliteetne. 
This last picture is made by my SAMSUNG phone camera (not the smart one).